Οικολογική συνύπαρξη 

Όλοι μας, στη μικρή μας κλίμακα, κρατάμε τα κλειδιά ενός διαφορετικού κόσμου, Μιας Άλλης Ζωής.

Οι δράσεις των εργαστηρίων Οικολογικής συνύπαρξης προωθούν τη γνώση και κατανόηση των ισορροπιών του πλανήτη μας και την υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής όπου όλοι μαζί, θα ανακαλύπτουμε νέες ιδέες για να ζούμε καλύτερα, να φροντίζουμε το περιβάλλον μας, να εξοικονομούμε πόρους και αγαθά. Θα αναζητήσουμε βέλτιστες πρακτικές με στόχο η μετάβαση σε μια οικολογική συνύπαρξη να είναι πιο εύκολη, εμπνευσμένη και διασκεδαστική.

Πολλές μηχανικές καθημερινές συνήθειες έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει λόγος να αισθανόμαστε ένοχοι, όλοι μας όμως, στο μέτρο που μας ταιριάζει, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και καταναλώνουμε. Η παραγωγή λιγότερων αποβλήτων και η χρήση πιο υγιεινών προϊόντων ταυτόχρονα μπορεί να γίνει μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Εργαστήριο “Οικολογικά και καθάρισα”

Στο εργαστήριο αυτό φτιάχνουμε σαπούνια, σαμπουάν, καθαριστικά σπιτιού, είδη περιποίησης σώματος και ένα σωρό άλλα χρηστικά μικροαντικείμενα όπως σφουγγάρια και κερομάντηλα.

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες

Αριθμός συμμετεχόντων: 8

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (-50% για τα μέλη)

Λόγο περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε εδώ μερικές απο τις αγαπημένες μας συνταγές:

Καθαριστικά σπιτιού
Περιποίηση σώματος

Εργαστήριο “Οικολαγωνικά”

Ο στόχος του εργαστηρίου “Οικολαγωνικα” είναι η κατανόηση της λειτουργίας του πλανήτη μας, οι ισορροπίες που τον χαρακτηρίζουν και πως αυτές επηρεάζονται.

Η γνώση αυτή μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να φανταστούμε τις αλλαγές που μπορεί ο καθένας μας να πραγματοποιήσει προκειμένου να συμμετέχει στο κύκλο της ζωήςμε μεγαλύτερο σεβασμό ως προς αυτήν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, καθώς αυτά καλούνται να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα, επίσης όμως διαθέτουν περισσότερη φαντασία και ικανότητα να το κάνουν μιας και δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στη ζωή τους συνήθειες που δύσκολα εγκαταλείπονται όπως είναι συχνά η περίπτωση των ενηλίκων.

Διάρκεια εργαστηρίου: 2,5 ώρες περίπου το καθένα, με παρουσιάσεις, παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο, κηπουρική, κομποστοποίηση, μεταποιήσεις, επισκευές.

Περιγραφή: Τα εργαστήρια προσεγγίζουν διαφορετικές θεματικές ενότητες οι οποίες αλληλοκαλύπτονται και προσαρμόζονται στις ηλικιακές ομάδες στις οποίες απευθύνονται. Κάθε ενότητα αποτελείται από μια παρουσίαση μέγιστης διάρκειας τα 20 λεπτά, αμέσως μετά το εργαστήριο θα αφορά δραστηριότητες που έρχονται να συμπληρώσουν τις έννοιες που παρουσιάστηκαν. Το εργαστήριο έχει διαμορφωθεί με γνώμονα την μικρότερη και ορθή χρήση πρώτης ύλης.

Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται και σε σχολεία, οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το εργαστήριο που τους ενδιαφέρει και τις θεματικές που επιθυμούν να αναπτύξουν.

Αριθμός συμμετεχόντων:

  • Στον πολυχώρο “Μια Άλλη Ζωή” μπορεί να φιλοξενηθεί μια τάξη κάθε φορά.
  • Στα απογευματινά εργαστήρια το όριο είναι 12 παιδιά.

Κόστος συμμετοχής:

  • Για σχολεία επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Για ιδιώτες: 12 ευρώ το παιδί.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ