Ποιοι είμαστε

 H Ομάδα

Μαριάννα Ψαραδέλλη
Μαριάννα Ψαραδέλλη
Ερευνητής Βιολόγος στην ειδικότητα, συνεργάστηκα για περισσότερα από 10 χρόνια με φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος και την μελέτη των πληθυσμών απειλούμενων ειδών. Εξειδικεύτηκα στις πρώτες βοήθειες, διάσωση, περίθαλψη και νεκροψίες θαλάσσιων θηλαστικών, την παρακολούθηση του πληθυσμού της Μεσογειακής φώκιας στην Ελλάδα, την προστασία των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, τη φροντίδα άγριων ζώων και την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης.
Ανήκω στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων που τους δένουν πολλά με διαφορετικές χώρες, είτε επειδή έζησα  κάποιο διάστημα εκεί, είτε επειδή βαστάει η σκούφια μου απο εκεί,  είτε επειδή αγαπώ ανθρώπους που έχουν καταγωγή από αυτές τις χώρες. Και πιστεύω πραγματικά πως ο πλανήτης αυτός δεν είναι ιδιοκτησία μας και είναι ανεπίτρεπτο να κατασπαταλάμε  Ω σαν να μην υπάρχει αύριο, τους πόρους του, και πως τα επιτεύγματα μας στην επιστήμη, την τέχνη, την τεχνολογία, αποτελούν κοινή κληρονομιά στην οποία θα πρέπει να έχουμε όλοι μας ισοτιμη πρόσβαση. 
Το εγχείρημα Μια Άλλη Ζωή είναι για μένα ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να υιοθετήσουμε και να προωθήσουμε μικρές και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που συμβιώνουμε ώστε η συνύπαρξη μας να γίνεται με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία της ζωής πάνω στον πλανήτη μας …Την διάσωση του είδους μας εν τέλει.
Νάντια Κατσαρού
Νάντια Κατσαρού
Δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας, υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων, πρώην μέλος συλλόγου καλλιτεχνών, σπουδάστρια προσχολικής αγωγής, χρήστης social media, blogger και συγγραφέας.
Τα τελευταία χρόνια, αρχικά λόγω συνθηκών που στη συνέχεια έγιναν άποψη και τρόπος ζωής, κάνει arte povera. Ανακάλυψε την επανάχρηση και την ανακύκλωση, μεταποιώντας άχρηστα υλικά σε χρηστικά αντικείμενα ή είδη τέχνης. Παράλληλα, μέσα από αυτές τις αναζητήσεις, κατέληξε σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, όσον αφορά σε θέματα διατροφής και χρήσης φαρμάκων, καλλυντικών και απορρυπαντικών.
Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, συνειδητοποίησε την αξία του νέου μοντέλου ζωής που πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί στην κοινωνία, πράγμα στο οποίο μπορεί να συμβάλει μέσα από την ΜιΑΖω.
Στρατής Ψαραδέλλης
Στρατής Ψαραδέλλης
Απόφοιτος διεθνούς οικονομίας με ειδικότητα την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στο πανεπιστήμιο Lyon 2 της Γαλλίας, με 2 πτυχιακές μελέτες με θέματα :
«Μπορεί ο Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου να συμβάλλει στο περιβαλλοντικό τομέα της Διαρκούς Ανάπτυξης; » και,
«Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση και στην υλοποίηση των προγραμμάτων των τοπικών κοινωνιών.»
Μετά από 15 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επί το πλείστον στον τομέα των πωλήσεων και έχοντας συνειδητοποιήσει την επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες με γνώμονα την προστασία της ζωής στην γη, αποφάσισα να ασχοληθώ με το εγχείρημα “Μια Άλλη Ζωή”.
Στόχος μου είναι η Κοινσεπ ΜιΑΖω πέρα από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ωφέλιμη να καταστεί και οικονομικά βιώσιμη, ούτως ώστε να μπορέσει να προσφέρει σωστές συνθήκες αμειβόμενης εργασίας, άλλα και να αποτελέσει πρότυπο για αντίστοιχου τύπου τέτοια εγχειρήματα.
Δημήτρης Νασόπουλος
Δημήτρης Νασόπουλος
O Δημήτρης Νασόπουλος είναι σκιτσογράφος – ζωγραφος. Τελείωσε το “Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Ορνεράκης” και έκτοτε ασχολήθηκε με τις εικονογραφήσεις, τοιχογραφίες, ελαιογραφίες κ.α.
Πέρα από την τέχνη της ζωγραφικής από πολύ μικρός είχα ένα πάθος για τα ζώα, κάτι που αργότερα μετουσιώθηκε σε αγάπη για το περιβάλλον και την προστασία των ειδών.
Η ΜιΑΖω μας δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουμε, ομαδικά, συνεργατικά και πιο σφαιρικά στην προστασία της ζωής. Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, εξοικονόμηση πόρων..λέξεις που κρύβουν συνήθειες τις οποίες μπορεί εύκολα να βάλει κανείς στη ζωή του.