Ας γνωριστούμε καλύτερα!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

17:00μμ-20:00μμ

Αριστοτέλους 84 Χαλάνδρι

Το εργαστήριο ΜΙΤΟΣ arts&crafts της ΜιΑΖω, εμπνέεται από το κίνημα Arts&Crafts / Τέχνη &Χειροτεχνία, και πρόκειται περί χειρονακτικού ακτιβισμού. Είναι ένα κίνημα αμφισβήτησης της κατανάλωσης και του παθητικού τρόπου ζωής το οποίο μας προτρέπει να φτιάχνουμε μόνοι μας χρηστικά αντικείμενα τα οποία να καλύπτουν τις ανάγκες και το γούστο μας.

Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, μπορούμε τουλάχιστον να αλλάξουμε τον δικό μας κόσμο. Στην ομοιομορφία της μαζικής παραγωγής αντιπαραθέτουμε την πολυμορφία του γούστου, της προσωπικότητας, του χιούμορ και των αναγκών μας!

Εισηγητής

Η Νάντια Κατσαρού, προέρχεται από το χώρο της δημοσιογραφίας και των εικαστικών, όμως τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται συστηματικά με την κατασκευή εικαστικών και εναλλακτικών κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, αξιοποιώντας κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά και άχρηστα αντικείμενα.

Upcycling

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με παραδοσιακές τέχνες, όπως το πλέξιμο, η υφαντική, η ραπτική, το κέντημα, όμως με εναλλακτικούς τρόπους και μοντέρνες τεχνικές, με πρώτη ύλη ρούχα που δε θα φορεθούν ξανά. Παράλληλα, θα μάθουν τεχνικές για την κατασκευή αντικειμένων από χαρτί ή πλαστικό.

Στο τέλος των εργαστηρίων, θα έχουν αποκτήσει πρωτότυπα διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα, τσάντες, καλάθια, κοσμήματα, μάσκες προστασίας και ενα σωρό άλλες δημιουργίες για την παραγωγή των οποίων δε θα έχουν σπαταληθεί πόροι, ενώ θα έχουν συμβάλει στο να καταλήξουν λιγότερα απορρίμματα στις χωματερές.

Διάρκεια κύκλου: 4 εβδομάδες, 2 ώρες, 1 φορά την εβδομάδα

Κόστος κάθε κύκλου: 50 ευρώ (-50% για τα μέλη)

Τα υλικά παρέχονται, μπορείτε όμως να φέρετε και δικά σας ώστε να τα εντάξετε σε ενα νεο κύκλο ζωής.

Αριθμός συμμετεχόντων: μέγιστο 8

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!

info@miazo.gr

2130991697-98